Szakmai mentoring diákoknak
2018-06-20 23:14:41

Az iskola szakmai mentorokat keres diákjai számára. Dr. Erős-Honti Zsolt igazgatóhelyettes levele lapozás után.


Kedves Öregdiákok!

 

A Fazekas Gimnáziumban a 2018/19 tanévtől kezdődően szakmai mentorrendszert szeretnénk kiépíteni. E tevékenységgel egyik célunk, hogy a diákok gyakorló szakemberektől (mentorok) szerezhessék meg a professzionális ismereteket egy-egy tudományterületről illetve a munka világának valamely szeletéről. Ugyanakkor azt is szeretnénk, ha diákjaink tapasztalatot szereznének az egyes területeket jellemző karrierlehetőségekről, illetve arról, hogy mit is jelent a hétköznapokban az ott zajló munka.

 

A mentori tevékenység jellege a mentorálást vállaló személyek felajánlásától függ. Hasznosak a kisebb vagy nagyobb csoportok fogadásával járó, demonstratív jellegű foglalkozások, látogatások (pl. laborbejárások, cégekben folyó munka bemutatása), de azt is támogatná iskolánk, hogy egy-egy tanuló egy meghatározott időszakra – a gyakornokokhoz hasonló módon – kapcsolódhatna be a mentorok munkájába (pl. kutatásokba).

 

A mentorálandó diákok körébe természetesen csak olyan tanulóink kerülnek majd be, akiknek magatartása és érdeklődése szavatolja, hogy fazekasos diákhoz méltó módon vesznek majd részt e tevékenységben.

 

Kérem Önöket, hogy amennyiben Önök vagy munkatársaik vállalnák egy vagy több tanulónk mentorálását, jelezzenek vissza részünkre az ehzsolt@fazekas.hu címen.

 

Köszönettel és üdvözlettel,

dr. Erős-Honti Zsolt

igazgatóhelyettes